Klik for at komme tilbage til forsiden

ronnebaer


ARKIV - Arrangementer Efterår 2009:


Arrangement nr. 1 - onsdag d. 16. september kl. 17.30 – 19.00

Besøg og omvisning i Gallerie Rasmus

Ida Hjalmsrud vil vise os omkring og fortælle om Gallerie Rasmus, som pt. har specialudstilling af maleren Inka Sigel, keramikeren Annemette Klit og maleren Marianne Christoffersen. Sidstnævnte vil være til stede ved omvisningen.

Søllerød Kunstforenings første efterårsarrangement blev en meget interessant eftermiddag, hvor vi fik en inspirerende og fyldestgørende fremvisning af galleriets mange kunstværker af galleriets Københavnsafdelings indehaver Ida Hjalmsrud. Maleren Marianne Christoffersen var til stede og fortalte levende om sine egne malerier. Foreningen indkøbte nogle kunstværker i galleriet, som vi glæder os til at udlodde til medlemmerne ved næste generalforsamling...(Ole Dahl Petersen)


Arrangement nr. 2 - tirsdag d. 20. oktober kl. 20.00 – 22.00

Foredrag ved museumsdirektør Niels Peter Stilling

Direktør ved Rudersdal museer Niels Peter Stilling, som er ekspert i og har udgivet en prægtig bog om danske kirkers historie og indretning, vil afholde et foredrag med ledsagende lysbilleder med titlen : Kalkmalerier i danske kirker.

En fyldt sal i Søllerød sognegård fik et blændende og indimellem meget morsomt foredrag om kalkmalerierne i danske kirker. Niels Peter Stilling holdt forsamlingen fanget i 2 omgange af næsten en times varighed. Indimellem var foreningen vært med et glas vin til alle mødedeltagerne. Stemningen var fin, og det var glædeligt at se også mange ikke medlemmer af foreningen som deltagere i mødet...(Ole Dahl Petersen)


Arrangement nr. 3 - lørdag / søndag d. 7. / 8. november begge dage kl. 11.00-16.00

Søllerød Kunstforenings årlige store kunstnermarked på Havarthigaarden

Der er fernisering og åbning af kunstnermarkedet ved formanden for Rudersdal kommunes Kultur- og fritidsudvalg Erik Mollerup lørdag d. 7. november kl. 11.00 .

Søllerød Kunstforening byder herunder på et glas vin / vand.

30 kunstnere og kunsthåndværkere af alle kategorier vil fremvise og sælge deres mange kunstværker fordelt i alle Havarthigaardens lokaler
Kafeen vil under hele udstillingsperioden være åben for servering af vin / øl / vand m.v.
Kunstforeningens medlemmer vil senere få tilsendt kunstnermarkedets store farvelagte udstillingsfolder med oplysninger om alle udstillerne m.v.

Søllerød Kunstforenings årlige Kunstnermarked blev som i tidligere år en stor succes med trængsel af mange besøgende begge to udstillingsdage.. Tilbagemeldinger fra udstillende kunstnere og fra publikum har alle været meget positive. Alle kunstnerne er medlemmer af Søllerød Kunstforening i 2010, og vi glæder os til evt. at møde dem ved foreningens arrangementer i årets løb...(Ole Dahl Petersen)

Link til kunstnere
Link til brochure
Link to list of artists
Link til billeder af kunstnermarked...(Jørgen Langebæk & K. Preben Olesen)


Arrangement nr. 4 - torsdag d. 12. november kl. 17.00 - 18.30

Besøg på Kunstnernes Efterårsudstilling på Gl. Holtegaard

Kunstnernes Efterårsudstilling afholdes i år for første gang på Gl. Holtegaard, og vi har fået Museumsdirektør Mads Damsbo til at vise foreningens medlemmer rundt på udstillingen, der uden tvivl vil tage sig godt ud i Gl. Holtegaards dejlige lokaler.

Efter omvisningen er museet vært for et glas vin.

Kunstforeningens medlemmer blev budt velkommen af museumsdirektør Mads Damsbo med et glas vin, hvorefter Mads Damsbo førte os rundt i Gl.Holtegaards smukke lokaler og fortalte meget levende og inspirerende om de udvalgte godt 30 kunstneres arbejder, som spændte fra både malerier og fotokunst til diverse forskellige installationer. Det bliver interessant at se, om det bliver en tradition, at Kunstnernes Efterårsudstilling afholdes på Gl. Holtegaard ...(Ole Dahl Petersen)


Arrangement nr. 5 - lørdag d. 28. november kl. 15.00 – 17.00

Besøg og omvisning på Kastrupgårdsamlingen

En af museets medarbejdere vil vise rundt på udstillingen: Pastorale – om maleren Jens Søndergaard. Jens Søndergaard (1895 – 1957) arbejdede hele sit kunstneriske liv i København om vinteren og i Nordjylland om sommeren. Udstillingen omfatter 54 malerier, som er opsat i to afdelinger, en kronologisk og en tematisk, så det er muligt at danne sig et billede af malerens kunstneriske udvikling.

Efter omvisningen vil Søllerød Kunstforening byde på Kaffe/kage.

Lørdag den 28. november besøgte foreningen "Kastrupgård", i hvis smukke lokale vi så udstillingen "Pastorale" med en meget fin og omfattende samling oliebilleder af maleren Jens Søndergaard. Kunsthistorikeren Morten Halskov Jensen var vores guide og forklarede indgående og levende om kunstnerens værker. Jens Søndergård tilbragte sine somre i Thy ved Vesterhavet og var en stor kolorist og naturalist. Et af hans gennemgående motiver var "mennesker ved havet"...(K. Preben Olesen)

Link til billeder...(K. Preben Olesen)


 

sideafslutning