Klik for at komme tilbage til forsiden

 

ronnebaer

Kunstforeningens arrangementsprogram for første halvår 2013.


Arrangement  nr. 1. – Tirsdag d. 12. februar kl. 19.30

 

Generalforsamling

 


Arrangement  nr. 2.  – Fredag d. 15. februar  kl. 14.00 til ca. 15.30

 

Omvisning på udstillingen ”Nordiske  Stemninger” på Sophienholm museum

med værker af Sven Havsteen-Mikkelsen

 

Sven Havsteen-Mikkelsen ville i 2012 være fyldt 100 år. Dette markeres med en række udstillinger over hele Danmark. Med vedholdenhed søgte han livet igennem sine nordiske rødder med stor malerisk skaberkraft.

 

Sophienholm vises udstillingen ”Nordiske Stemmer” – en lang række landskabsmalerier fra Danmark og fra kunstnerens rejser til Færøerne, Island Norge og Skotland. På udstillingen vises desuden ”menneskelige landskaber” i form af portrætmalerier.

 

Vi bliver vist rundt på Sophienholm af 2 meget kompetente kunstfremvisere Lise Kamper og Hanne Balstrup.

 


Arrangement  nr. 3. – Lørdag d. 23. marts  kl. 14.00 til ca. 16.15

 

Omvisning i Finn Juhls hus og på udstillingen på Ordrupgaard museum med værker af Mary Cassatt

 

Den verdensberømte arkitekt Finn Juhl byggede sit hus på en nabogrund til Oedrupgaard i 1942, og boede der til sin død i 1989. Hjemmet står komplet med Finn Juhls eget indbo og kunst på væggene.                        

Søllerød Kunstforenings medlemmer får en spændende rundvisning i hele boligen.

 

Efter rundvisningen serverer S. K. kaffe eller vin / øl / vand i museets cafe og derefter starter omvisningen på Mary Cassatt udstillingen.

 

Mary Cassatt regnes for USA´s største kvindelige kunstner og samtidig som en del af inderkredsen af verdenskunstens vel nok mest berømte kunstneriske gruppering, impressionismen. Mary Cassatts største bidrag til den impressionistiske gruppe var hendes grafiske arbejder. Ordrupgaard viser et stort udvalg af hendes allerbedste grafiske værker og pasteller lige fra de første forsøg i samarbejde med Edgar Degas til de senere værker af hendes yndlingsmotiv,  mor og barn.

 

Museets faste samlinger kan også beses (på egen hånd).

 


Arrangement nr. 4. – Tirsdag d. 30. april kl. 10.00 til ca. 16.30

 

Omkring Carlsberg. Nyt og gammelt

Bustur til Carlsberg

 

Kl. 10.15      Afgang med bus fra Holte Station

 

De moderne kunstgallerier på Ny Carlsbergvej: Galleri Nicolai Wallner, Nils Stærk, IMO og BKS Garagerne. 

Carlsbergs gamle garager er i dag gallerier, og Nicolai Walner og Nils Stærk er begge nogle af de udvalgte gallerier, der bliver inviteret til internationale messer. Endvidere findes det kunstnerdrevne udstillingssted IMO og udstillingsstedet for Kunstakademiets Billedskole.

 

Rundtur i bus på Carlsbergs arealer.

For 165 år siden blev det første øl brygget i Valby. Det gamle Carlsberg område er fyldt med modsætninger. De gamle smukke bygninger står side om side med fabriksbyggeri i grå beton.

 

Frokost på cafe’ Elefanten. 2 stk.  håndmad, øl/vand og kaffe.

Cafeen ligger i Dansehallernes foyer. Bygningen fra 1922 rummede tidligere tappehal for eksport øl og mineralvandsfabrik.

 

Dansehallerne og Fotografisk Center.

Dansehallerne rummer Nordeuropas største center for moderne dans med de to danse scener Store Carl og Lille Carl.

Fotografisk center fra 1996 viser årligt 6-8 udstillinger med dansk og international fotokunst

 

Bakkehuset.

Det litterære- og kulturhistoriske museum var hjem for ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbek fra 1802-30. 4 stuer og køkken er indrettet autentisk.  Desuden er der to mindestuer for digterne Johannes Ewald og Adam Oehlensläger.                                                   

 

Kl. 16.30 ca.     Ankomst Holte Station

 


Arrangement nr. 5. – Lørdag d. 8. juni kl. 9.00 til ca. kl. 17.00

 

Heldagsbustur til Odsherred.

 

Turen går til "Swanernes Malergård", derfra over Lammefjorden til Dragsholm, hvor "Rododendronskoven" skulle blomstre, og hvor vi spiser frokost i Cafeen. Så kører vi langs Sejerøbugten og op på åsen, hvor vi får den flotteste udsigt til Nekselø, og derfra til Kunstmuseet i Asnæs. På hjemturen til Holte gør vi besøg i Tuse Kirke med de flotte kalkmalerier.

 

09.00 - 10.15    Bussen afgår fra Holte Stationsplads til Malergården i Odsherred. Turen varer godt en times tid.

 

10.15 – 11.30. Malergården. Vi bliver bænket over en kop kaffe m. brød, og vi får en orientering om "Swanernes" sted, familien, stedet og ikke mindst om deres kunstværker under den efterfølgende rundvisning.

 

11.30 – 13.30 Vi kører til Dragsholm. Vi ser rododendronhaven i blomst og beser slottet udefra. Selv en kort rundvisning på slottet er nok udelukket, idet det skal være bryllup på dagen. Vi spiser frokost med drikkevarer  ( et glas vin eller fadøl ) og kaffe m. brød på Slottets Cafe (Brasseriet hed den tidligere ).

 

13.30 - 15.00. Kørsel til Odsherred Kunstmuseum i Asnæs ad vejen langs Sejerøbugten og opad Åsvej til Asnæs Museum. Besøg og  rundvisning  på museet, hvor Odsherredmalerne, Bovin og flere andres værker kan opleves.

 

15.00 – 17.00 Hjemtur til Holte, med besøg i Tuse Kirke undervejs, hvor vi beser de berømte kalkmalerier.

 


 

sideafslutning