Arrangementer

 

Søllerød Kunstforenings arrangementer for medlemmerne i første halvår 2018.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arrangement nr. 1. – torsdag 22. februar 2018 kl. 17.00

Fotografiske værker af Tove Kurtzweil

Omvisning på Gl. Holtegaard torsdag 22. februar kl. 17

 

Den danske kunstner Tove Kurtzweils fotografiske værker kendetegnes ved en særlig stor sanselighed. I sit tidlige arbejde var Kurtzweil optaget af sine rejser til Grækenland og Italien, hvor antikke ruiner og skulpturer indfanges af linsen på poetisk vis. I sine senere år interesserer Kurtzweil sig for skæve naturer – og byscener, der fremstår nærmest surreelle. Detaljer af ure, spejlinger og mennesketomme pladser, parker og byrum bryder det umiddelbart smukke og harmoniske førstehåndsindtryk af hendes billeder og giver dem en særlig stille og nærmest ildevarslende undertone.

Kendetegnet for hele Kurtzweils oeuvre er dobbeltmotivet. I mørkekammeret lægger hun flere billeder ovenpå hinanden og former herved dobbelte og nye motiver og forståelseslag.

I en tid hvor smartphones og snaps er en fast bestanddel af hver eneste time på dagen forekommer Kurtzweils billeder særlig interessante. Hendes billeder er fra en tid, hvor mørkekammeret og spejlreflekskammeraet kun var forundt de få. Kurtzweils omhyggelige og gennembearbejdede sans for detaljen står i skarp kontrast til vores hurtige virkelighed i dag. (* teksten erfra Gl. Holtegaards hjemmeside)

 

Pris incl. entre er 70,- kr. Gæster 80,- kr. For de medlemmer, der også er medlemmer af Gl. Holtegaard, er prisen 20,- kr. Max antal deltagere er 25.

Søllerød Kunstforening har aftalt med Anne i Spiseriet, at hun kl. 18 vil servere en dejlig hovedret med et glas vin efterfulgt af kaffe med et stykke kage. Dette til en favørpris af 200 kr./pers.

Deltagelse i middagen bedes meddelt ved tilmeldingen. Betaling direkte til spiseriet.

 

Arrangement ansvarlig Jørgen Leisner.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arrangement nr. 2. – torsdag den 22. marts 2018 kl. 13.45

Omvisning på Rungstedlund ved kunstformidler, mag.art. Louise Estrup,

torsdag dem 22. marts kl. 13.45

”Karen Blixens malede fortællinger”

 

”Da Karen Blixens kunstneriske lys blev tændt som ung pige, var det som små fine illustrationer i dagbogen, klippede figurer til de dukketeatre som hun opførte for familien, og senere som ung kvinde var det som blændende tegninger og malerier på akademiet.

Gennem hele sin opvækst var hun faktisk overbevist om, at hendes løbebane ville være som kunstmaler. Tiden og omstændighederne ville det imidlertid anderledes, og det skulle i stedet blive rejsen til Afrika, mødet med Denys Finch-Hatton og flere andre skelsættende begivenheder i hendes liv, som bragte hende på sporet af fortællingen og livet som forfatter.

Maleriets billedunivers og den brede pallette af farver forlod hende dog aldrig, men blev i stedet omsat til de smukkeste naturbeskrivelser og en intens optagethed af detaljer, som kun en kunstners blik kan opfange.

På denne omvisning ser vi med et kunsthistorisk blik nærmere på billedkunstens betydning for Blixens billedskabende univers.”

Louise Estrup

 

Mødested: Rungstedlund indgangen til museet

Mødetid: kl. 13.45, omvisningen starter præcis kl. 14.00, kl. 15 er der kaffe og kage i cafeteriet.

Deltagerantal: Maksimalt 25

Deltagerafgift: Medlemmer 190,00 kr., gæster 200,00 kr. Beløbet skal først indbetales når tilsagn om deltagelse er modtaget.

 

I tilfælde af ændringer i sidste øjeblik kan den ansvarlige for arrangementet, Peter Matzen, kontaktes med SMS på 2255 3256.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arrangement nr. 3 - lørdag den 14. april 2018, kl. 09.45-13.30

Omvisning på Konventum (LO-skolen) i Helsingør

 

Konventum ejer Danmarks største private samling af nutidskunst fra 1950erne til i dag. En enestående samling på 1.200 værker og med over 100 repræsenterede kunstnere:

Per Arnoldi, Henning Damgaard-Sørensen, Wilhelm Freddie, Henry Heerup, Lise Malinovsky, Lizzie Mallow, Bjørn Nørgaard, Eigil Jacobsen, Robert Jacobsen, Asger Jorn, Per Kirkeby, Carl-Henning Pedersen, Karl Åge Riget, Hans Scherfig, Kurt Trampedach m.fl.

I alle lokaler findes der originalkunst. Malerier, gouacher, akvareller, grafik eller skulpturer. Kunsten findes som en integreret del af husets miljø og fællesskab – både udendørs og indendørs, som udsmykning i lofter, trapper, gulve og vægge, hvilket er et sjældent syn i danske bygningsværker.

Kunsten har stærke konkurrenter i både husets arkitektur og omkringliggende natur, så værkerne er valgt ud fra, at de kommunikerer stærkt i et kraftigt farvesprog med markante former og koloristisk frodighed. Arkitekturen sætter grænser og rammer for kunstværkerne og giver samtidig mulighed for en anden type præsentation og inspiration end på et museum.

Konventum blev bygget i 1969 (fredet i 2010 for sin arkitektoniske og kulturhistoriske værdi) og har siden vakt international anerkendelse med sin unikke arkitektur, der med sine 20.000 kvm imponerer de fleste. Beliggenheden ud til Øresund er storslået, og der er kun 2 km til Helsingørs charmerende centrum. De forskellige niveauer, charmerende atriumgårde og unikke rum rundt omkring i huset vidner om arkitekter med både mod, idealisme og visioner om at bygge noget ganske særligt. Se eventuelt mere på www.konventum.dk

Kom med på denne helt unikke omvisning, der forestås af indehaveren af Galleri Orange i Helsingør – Georg Mathiasen, der vil tage os med på en rejse i nutidskunst og arkitektur.

Efter frokosten vil der være mulighed for et besøg på Galleri Orange, Badevej 2, 3000 Helsingør, for dem der måtte have lyst. Galleri Orange er i dag et af Nordsjællands førende gallerier med kvalitetskunst.

Bemærk, at omvisningen starter kl. 09.45 og vil vare ca. 1½ - 2 timer incl. en kaffepause – alt efter spørgelysten.

 

Mødetid: et kvarter før omvisningen starter.

Mødested: Konventum, Gl. Hellebækvej 70, 3000 Helsingør i receptionen. Transporten forestås af deltagerne selv.

Parkering: Der er en stor parkeringsplads foran Konventum. Ved offentlig benyttet kystbanen til Helsingør – herefter bus 803 mod Hellebo Park.

Antal deltagere: Minimum 20 deltagere – maksimum 30 deltagere.

Pris for medlemmer/gæster kr. 300,-/325,- er for omvisning samt efterfølgende meget lækker frokostbuffet (ca. kl. 12.15) inkl. en vand samt kaffe/te til dessert/kage. Øl/vin vil være for egen regning.

 

Arrangør: Marianne Thousing – ring evt. for sidste øjebliks afbud på tlf. 2084 4484.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arrangement nr. 4 - onsdag 16. maj 2018, kl.10.00

Udflugt til Storm P museet og Cisternerne på Frederiksberg

 

10.00 - 10.45 Rundvisning på Storm P museet, Frederiksberg Runddel.

10.50 - 11.30 Vandring gennem Frederiksberg Have til Søndermarken

11.30 - 12.30 Rundvisning I Cisternerne, der har en udstilling af Jeppe Hein

 

Pris: 250 kr. for medlemmer og 275 kr. for gæster

 

Derefter spiser vi frokost - for egen regning - i en af de omkringliggende restauranter eller cafeer, afhængig af vejret.

 

Man kan komme til Storm P museet med bus 18 eller 26, der holder lige foran museet. Bus 9A holder ved Frederiksberg Rådhus, hvorfra der er ca. 10 minutters gang til museet. Der er en parkeringsplads ved tennisbanerne i Pilealle, eller langs Frederiksberg allé, de første to timer er gratis. Endvidere er der parkering oppe på Frederiksberg bakke over for Zoologisk Have, hvis man ikke vil gå.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arrangement nr. 5 - fredag den 8. juni 2018, kl. 10.45

Ralph Heimans Portrætter - omvisning på Frederiksborg Slot

 

I anledning af HKH Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag har museet bestilt et nyt portræt hos den australskfødte billedkunstner Ralph Heimans.

Ralph Heimans har tidligere portrætteret HKH Kronprinsesse Mary til museet, og det nye portræt præsenteres i en udstilling, hvor man kan se eksempler fra kunstnerens øvrige produktion. Blandt de portrætterede er fremtrædende medlemmer af det engelske kongehus, forfattere som den norske Jo Nesbø, Margaret Atkins, Gillian Flynn og Howard Jacobson, pianisten og dirigenten Vladimir Ashkenazy og mange flere.

 

Mødested: Frederiksborg Slot i Forhallen ved billetsalget.

Mødetid: kl. 10.45. Kom præcist, så vi er klar til omvisningen kl. 11.00. Den varer en time.

 

Kl. 12.30 spiser vi frokost i Café Havehuset, der ligger i parken. Adresse: Rendelæggerbakken 2, Hillerød. Frokosten består af cafeens frokosttallerken, et glas vin/øl/vand samt en kop kaffe.

 

Efter frokosten vil der være mulighed for at vende tilbage til Frederiksberg Slot og se den anden særudstilling på egen hånd:

HKH Kronprins Frederik Prins til Danmark

I anledning af HKH Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag arrangerer museet en udstilling i Riddersalen. Udstillingen fortæller om Kronprinsens tilværelse og pligter. Dette perspektiveres ved at se, hvordan prinser og tronfølgeres rolle har været tidligere i historien. På udstillingen kan man følge kronprins Frederiks livsforløb med temaer som barnedåb, militærtjeneste, bryllup, personlige interesser, ekspeditioner med videre.

 

Deltagerantal: Max 30

Deltagerafgift: Medlemmer 290 kr., gæster 310 kr. Beløbet inkluderer entre, omvisning samt frokost.

 

I tilfælde af ændringer i sidste øjeblik kan den ansvarlige for arrangementet, Ulla Bruun de Neergaard, kontaktes med SMS på 2148 4294.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------